Първият ден за детето в частната детска градина – без стрес и плач, а с много усмивки и позитивно настроение

Първият ден за детето в частната детска градина

Щастлива българска майка на мъниче, което отива за първи път на детска градина, споделя, че е очарована от лекотата, с която учителките откриват подход към децата, грижите, с които ги обграждат, вниманието и слънчевите усмивки, с които посрещат и изпращат всеки ден.

Целият персонал тук е сякаш воден от целта да създава най-вълшебните, най-милите и незабравими детски спомени, защото когато любовта е в основата на работата с деца, още от първия миг те се чувстват защитени и “като у дома си”.

За разлика от държавните детски градини в частните сякаш с малките става чудо – детето се приспособява много бързо и още от първия си ден тук влиза само, без родител. Основният стремеж тук е то да се чувства задължително добре, уютно и комфортно в новата си, близка до домашната, среда, да отива с усмивка и да се връща у дома задължително с такава.

Първото, което вижда детето, са новите играчки, книжки, цветни моливи, пастели и блокчета. Ето защо в края на деня най-повтаряните думи са „Искам на детската градина“.

Многото артистизъм в забавленията е част от обучението в частните детски градини още от първия ден на детето тук, но това не са занятия като в училище, а игрови ситуации, любими и изключително весели за децата.

Малките палавници развиват веднага много умения в лепенето, рисуването и оцветяването. Още от първия ден тук се правят специални класьори, в които се събират голяма част от рисунките и първите творчески неща от света на малкия човек.
Тук всяко дете и затова е защитено, радостно и сито. Ако мъничето е злоядо, проблем на немалко майки, лели и баби, му се дават алтернативни храни с интересна декорация, вместо да стои гладно, както в държавните градини.

анимания в градината – рисуване, приложни изкуства, музика, кръжоци по готварство

Децата сякаш забравят да плачат за мама и татко, покрай най-различните занимания в градината – рисуване, приложни изкуства, музика, кръжоци по готварство за деца, източни изкуства, танци, театър и т.н. С интересните и приятни занимания се цели да се измести вниманието на детето от факта, че напуска за първи път дома и попада в нова и непозната за него среда. Така малките неусетно за тях, а и за успокоение на родителите, ходят и през всички по-следващи дни с удоволствие на детска градина и не плачат за мама и татко.

На майките и бащите даже нерядко се дава много мил и скъп спомен от първия ден на най-голямото им богатство в модерната частната забавачка – снимки и видео с преживяванията на малкия човек, който тепърва трябва да научи толкова много и непознати неща за заобикалящия го свят.

Tags:

©2024 Shkola BG Всички права запазени