Адрес София , Младост 2, ул. „Генерал-майор Васил Делов“ 10
Телефони 02/4282151, 02/4282152
Email bylgarskoshkolo@abv.bg
МАПК4 www.bgshkolo.com

За училището

Учебната 2012—2013 година за учебен комплекс „Българско школо” започна в новата сграда в район Младост. Площта на новата сграда е 11 200 квадратни метра. 560 деца могат да се обучават целодневно в училището от 1-ви до 12-ти клас и в детската градина с ранно чуждоезиково преподаване. Учители-професионалисти ще развиват уменията на децата и талантите им в различни области – от точните науки до литература, музика, театрално изкуство и балет. В класните стаи уроците ще бъдат визуализирани на мултимедийни дъски, а за часовете по физика, химия и биология са обурудвани специални кабинети. Спортният дух на възпитаниците на „Българско школо” ще се развива на откритите площадки за тенис, футбол и баскетбол, както и в двата закрити басейна, единия от които с дължина 25 метра. За доброто и здравословно хранене на децата ще се грижат ежедневно готвачите в ресторанта на училището.

Прием

чебната 2012—2013 година за Частен учебен комплекс „Българско школо” ще започне в новата сграда в район Младост. Годишната такса за обучение в ЧСОУ „Българско школо” ще бъде 7830 лв., а за ЧЦДГ „Слънчево зайче” – 550 лв. на месец. Заявете вашето желание да ползвате услугите на учебния комплекс, като подадете писмено заявление.

Допълнителни дейности

Ученици от „Българско школо” участваха в
проекта на ОВЕРГАЗ „Опознай природата и я опазвай”

Тази година шестокласниците на „Българско школо” бяха първите участници в пилотния проект на ОВЕРГАЗ „Опознай природата и я опазвай”, целящ да повиши екологичната култура на младото поколение и да развие по-отговорно отношение към околната среда и към нейното опазване.

В рамките на проекта с учениците бяха проведени два екологични урока на различни теми: компоненти на околната среда; значение на горите и тяхното опазване; изменение на климата; устойчиво развитие; защитени територии и животински и растителни видове, както и две практически занятия по фотография и обработване на цифрови снимки. Възпитаниците на „Българско школо” имаха възможността да посетят Природен парк „Витоша”, придружавани лично от г-н Тома Белев, директор на парка, който им разказа за разнообразието на живата природа. При обиколката в парка децата не пропуснаха да запечатат своите впечатления от срещата с природата в многобройните си снимки, напътствани от професионалния фотограф г-н Николай Николов. Беше проведен и конкурс за най-добра снимка. Във фотографиите на всички участници личеше голямо старание и усет за избор на красиви композиции. Учениците сами избраха трите най-харесвани от тях снимки и всички получиха грамоти и подаръци за доброто си представяне.

Проектът на ОВЕРГАЗ „Опознай природата и я опазвай” ентусиазира малките изследователи на природата и предизвика техния интерес към участие и в други инициативи, свързани със съхраняването и опазването на околната среда.

Директора на „Българско школо”, г-жа Евгения Елмазова също връчи специална награда за най-упорит млад еколог.


Вижте по-голяма карта

Tags:

©2024 Shkola BG Всички права запазени