Определения – термините, използвани в Споразумението имат следния смисъл:

Администратор – дружеството „Смарт Медиа” ООД, поддържащо учебната платформа Школа БГ.

Потребител – Физическо или юридическо лице използващо платформата Школа БГ

Школа БГ или Платформата – платформата за образование и публикуване на онлайн обяви във Форума/Борса или клиентски страници.

Обява във Форума/Борса – Обява (съобщение) за продажба и/или търсене на учебни материали или услуги свързани с образованието и детските грижи във Форума на Школа БГ.

Клиентска страница – Официалното представяне на Учебно заведение и/или заведение с вързано с образованието и детските грижи.

Акаунт – сбор от данни на Потребителя, включващи електронна поща, парола и всичко предоставено от него.

Регистрация – процедурата по създаване на нов Акаунт.

Споразумението се сключва между Потребителя и Администратора за неопределен период от време, от момента, в който Потребителят започне по какъвто и да е начин да използва Платформата Школа БГ.

Използването на Школа БГ означава, че Потребителят се е запознал и съгласил със Споразумението, както и с всяко негово последващо изменение.

Потребителят може да прекрати Споразумението по всяко време, като (1) изтрие своя Акаунт и/или публикуваните чрез него обяви и/или (2) престане да използва ПЛАТФОРМАТА по някакъв друг начин.

Потребителят продължава да носи отговорност за действията си в Школа БГ, извършени по време да действие на Споразумението.

В рамките на платформата „Школа БГ“ Потребителите могат да използват следните услуги с предвидените за тях ограничения:

  • Да разглеждат съдържанието на Школа БГ
  • Да публикуват във секция Форум/Борса
  • Да се свързват с други потребители на платформата чрез лични съобщения
  • Да притежават клиентски страници и/или рекламни послания

Платформата може да бъде използвана от дееспособни физически лица, юридически лица и от други правни образувания, създадени в съответствие с българското законодателство.

Използването на част от услугите, описани в предмета на споразумение изисква регистрация в платформата, и такава може да бъде направена при спазване на изискванията за нея, предвидени в настоящото Споразумение.

Обяви впубликувани в секция Форум/Борса написани на различен от кирилица език или груб такъв, ще бъдат изтривани по преценка на Администратора.

За неточни обяви или грешно подадена информация, Администраторите не носят отговорност.

Използването на Платформата изисква наличието на инструменти, които позволяват достъп до интернет, включително програма, която позволява преглеждането на съдържанието на съответната интернет страница или мобилно приложение.

1. Публикуването в платформата може да се направи чрез регистрация в платформата Школа БГ.

2. За да се регистрира, Потребителят трябва да попълни наличния в Школа БГ електронен формуляр за регистрация, като посочи потребителско име, валиден свой имейл адрес и парола.

3. След като попълни данните във формуляра за регистрация, Потребителят получава съобщение на имейл адреса, който е посочил при регистрацията, в което се посочва начина, по който той следва да потвърди своята регистрацията.

4. Потребителят е длъжен да не нарушава правата на трети лица използвайки данните за регистрация.

5. Чрез регистрацията си Потребителят създава Акаунт в Платформата, който може да достъпва чрез имейла си или потребителското си име, използвани при регистрацията, и паролата си.

6. В случай, че Потребителят не желае да се регистрира в Школа БГ, той не може да публикува обяви.

7. Публикуваните обяви в секция Форум/Борса остават перманентно в архива на платформата и не могат да бъдат коригирани 20 минути след публикуването им.

Секцията Форуми/Борса на Школа БГ е свързана със спазване на общите условия за ползване на Школа БГ, както и останалите условия на платформата.
Във Форуми/Борса се спазват правилата на добрия тон и възпитаното държане.
Неспазването им може да доведе до временни санкции срещу потребителя или до окончателното му отстраняване.

Всякакви разправии с Администраторите и опит да им се пречи ще бъдат наказвани. Обсъждането на модерацията става само в Служебния форум и никъде другаде.

Пишете на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език)
Навсякъде във Школа БГ се пише на български език, на кирилица.

Общи правила на Форуми/Борса в платформата

Забранено е:
Публикуването на теми и обяви с обидно, оскърбително, порнографско и друго неприемливо съдържание, както и подобни изображения в тях.

Заяждането и грубото отношение между потребителите.

Нападки и обиди между потребителите, включително на расова, етническа, религиозна и идеологическа основа.

Ако някой ви обиди или забележите пост с противоречащо на Правилата съдържание, свържете се с Администраторите, чрез бутона Съобщи за нередност.

Теми и Обяви

Обяви/Теми се публикуват в подходящата за тях категория. В противен случай се преместват в подходяща такава.

Заглавията на Обяви/Теми трябва да отразяват съдържанието им.

Обяви/Теми с неадекватни заглавия ще бъдат премахвани.

Забранено е писането с главни букви, както прекаляването с различни цветове, шрифтове и размери на шрифтове.

Ако се препечатват текстове е редно да се посочи източникът, а ако е от интернет – да се сложи линк към оригинала.

Обяви/Теми на чужд език трябва да са съпроводени задължително с превод. При липса на такъв, ще бъдат премахнати.

Не публикувайте Вашите Обяви/Теми в Обяви/Теми на други потребители, а създавайте нова-отделна Обява/Тема.

Спам, реклама, тестове, верижни писма…

Не се допускат реклами на други форуми и/или платформи.
Не се допускат недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами.
Не се допускат антиреклами, тъй като не можем да гарантираме истинноста на случая.
Рекламата в платформата се управлява изцяло от Смарт Медиа ООД и всяка реклама се договаря с тях.
Забранено е разпращането на еднотипни, масови, призивни, рекламни (за продукти и сайтове) и подобни спамърски Лични съобщения.
Получателите на подобен тип Лични съобщения, да информират Администраторите на платформата, за да бъдат предприети необходимите мерки.

Лични данни

Забранено е публикуването на лични данни– свои или на други участници (трите имена, имейли, телефони, Скайп и други), тъй като не можем да гарантираме истинността им и да предотвратим злоупотреби.

За връзка с останалите потребители, използвайте опцията Лични съобщения.

Позволено е публикуването на собствените имена, тъй като някои ги ползват като никове, но ако се публикуват от самия потребител или с негово съгласие, а също така данните, които даден потребител е вписал в профила си.

Забранено е публикуване на позволени в профила лични данни, но невписани от потребителя.

Профили и подписи

Забранено е слагането на подписи и профилни снимки с неприемливо съдържание (порнография, насилствени сцени, спам и др. подобни).

Подписите не трябва да са с по-големи размери от въведеното ограничение.

Забранени са:

Извършване и подстрекаване към незаконни дейности според законодателството на България, или реклама на такива дейности и сайтове, свързани с тях.

Всякакъв вид измами, независимо дали са квалифицирани като престъпления.

Опити за манипулиране на функциите на платформата, по какъвто и да е начин и с каквато и да е цел.

ВАЖНО!

Незнанието на правилата от страна на потребителя не е проблем на Администраторите.

При явни случаи, когато Потребител влиза във платформата единствено, за да извършва нарушения, то ще му бъде наложен перманентенсе „бан“ – безсрочна забрана за публикуване и достъп.

Ако мислите, че можете да спазвате тези Правила – ДОБРЕ ДОШЛИ!
Ако – не, молим Ви затворете тихо вратата след себе си. Тук не се доказваме, не си ги мерим, не четем морал, не обиждаме и не се борим с характери.

Приятно прекарване!

1. Потребителят е длъжен да спазва разпоредбите на настоящте общи условия.

2. Потребителят е длъжен да подхожда честно и почтено спрямо другите Потребители и е изцяло отговорен за действията или бездействията си при изплзването на Платформата.

3. Потребителят няма право да използва Акаунтите на други Потребители, нито да предоставя своя Акаунт за ползване от други лица. Той е длъжен да пази в тайна паролата на Акаунта си.

4. Потребителят няма право по какъвто и да е начин да използва търговските марки Школа БГ, авторските права върху графичните елементи на Школа БГ, включително и логото, както и върху оформлението и състава на тези елементи и дизайна на Платформата.

5. Всеки потребител сам носи отговорност за съдържанието на публикуваните от него Теми/Обяви и снимките към тях, както и за изпратените от него лични съобщения.

6. Потребителят е длъжен да не изпозва Платформата по начин, който противоречи или не е в съответствие с целта й.

7. Потребителите нямат право да поместват или изпращат чрез Темите/Обявите си, снимките към тях или личните си съобщения съдържание, което нарушава законовите и нравствени норми, изобразява или разпространява насилие, омраза, расизъм, дискриминация от какъвто и да е вид, включително но не само на културна, етническа, полова, сексуална, политическа, религиозна основа, нарушава личните права или накърнява достойнството на трети лица.

8. Потребителят няма право да изпраща еднотипни, масови, призивни, рекламни (за продукти или сайтове), подобни спамърски лични съобщения.

9. Всички получатели на подобен тип лични съобщения следва да информират администраторите на Школа БГ, за да бъдат предприети необходимите мерки.

10. Потребителят няма право да нарушава поверителността на други потребители на платформата Школа БГ, преди всичко чрез събиране, притежание и разпространение на информация за други потребители или публикуване на техни снимки без тяхното изрично съгласие, с изключение на случаите, когато тези действия са съвместими със законовите разпоредби.

11. Потребителят няма право да предприема действия, които могат да попречат или да повлияят на функционирането на Платформата, както и действия, които включват повреда, промяна, премахване или затрудняване на достъпа до данните на други потребители.

12. Потребителят няма право да публикува Теми/Обяви или да предприема други действия в ущърб на Администратора или други лица, включително, но не само, като нарушава техни права на собственост, авторски и сродните им права, както и права, произтичащи от регистрацията на изобретения, патенти, търговски марки, промишлени дизайни и други права на интелектуална собственост.

1. Администраторът има право без да се обосновава да блокира достъпа на Потребител до Акаунта му или да премахне негови Теми/Обяви или клиентски страници. Администраторът има право да прави това, включително, но не само, когато Потребител (1) нарушава настоящото Споразумение, (2) вреди по какъвто и да било начин на други Потебители или самия Администратор, включително чрез оказване на негативно въздействие върху репутацията на Школа БГ.

2. В случай че Администраторът блокира Акаунта на Потребител – Потребителят трябва да получи предварително съгласие от Администратора, за да си създаде нов акаунт.

3. Теми/Обяви, които са в разрез с правилата, ще бъдат премахвани от администратор без предупреждение.

4. Администраторът не е страна или посредник по сделките, сключвани между Потребителите на Платформата. Школа БГ не гарантира, че Потребителите са правоспособни и дееспособни лица и не носи отговорност за изпълнението на поетите от тях задължения към трети страни или нарушаването от тяхна страна на права на трети лица.

5. Администраторът също така не носи отговорност за действия, предприети от потребители и трети лица, които представляват нарушение на настоящите Общи условия.

6. Администраторът не носи отговорност за качеството, безопасността или законността на продуктите/услугите, публикувани от Потребители, както и за валидността или верността на информацията, предоставяна от потребителите.

7. Администраторът не носи отговорност за каквито и да е други публикации в Платформата или извън нея, които не са направени от самия Администратор.

8. Администраторът не носи отговорност за изпращаното от потребителите на Школа БГ съдържание под формата на текст, графики, рисунки или прикачени файлове до други потребители, но има право, без да е длъжен да го прави, да спира изпращането на лични съобщения, чието съдържание под някаква форма нарушава настоящите общи условия за ползване на Платформата.

9. Администраторът има право, но не и задължение, да определя в коя категория следва да бъде публкувана всяка една Тема/Обява по свое усмотрение без да се обосновава за това и без да носи каквато и да е отговорност за своята преценка и действия или бездействия във връзка с това. Съответно всеки Потребител се съгласява, че всяка една от неговите обяви може да бъде премествана от Администратора без предупреждение в правилната категория, ако е била публикувана в грешна такава по преценка на Администратора.

10. Администраторът има право по свое усмотрение без да се обосновава да променя датата на Клиентските страници, публикации и Теми/Обяви и да ги размества във връзка с последователността на появата им в платформата.

1. Като използва платформата Школа БГ, Потребителят приема личните му данни да бъдат обработени от Администратора за нуждите на правилното функциониране на платформата Школа БГ съгласно споразумението между тях.

2. Личните данни, посочени от Потребителя, ще бъдат събрани и обработени от Администратора съгласно приложимите законови разпоредби и политиката за защита на поверителността, включена в „Политика за защита на личните данни“.

3. Потребителят се съгласява да получава системна информация за препятствия, промени или технически повреди в работата на платформата Школа БГ, както и друга информация, включително и рекламна от Администратора и негови партньори на електрониния адрес, посочен от Потребителя в регистрационния формуляр или от който активира обявите си. Потребителят може да оттегли това си съгласие по всяко време от секцията „Моят профил“.

4. Потребителят се съгласява снимките и съдържанието, публикувани в Клиентските Страници и/или Теми/Обявите му, да бъдат използвани за бюлетини и други нужди на Школа БГ.

1. Администраторът може да измени Споразумението с Потребителя и да публикува нова версия на Споразумението за услугите, предоставяни в Школа БГ. Ако изрично не е указано друго, промяната влиза в сила от деня на публикуването ѝ.

2. Потребителят се задължава да следи и да се запознава с евентуалните изменения на Споразумението при всяко ползване на Платформата Школа БГ. Всяко използване на Платформата по какъвто и да е начин, само по себе си, ще се разбира като съгласие с направените от Администратора промени.

3. Отказът за приемане на промените води до прекратяване на договора с Администратора.

1. Личните данни на потребителите – физически лица, както са определени в Закона за защита на личните данни се обработват от „Смарт Медиа” ООД със седалище и адрес на управление в гр. София, жк. Гоце Делчев, бл.7, дружество регистрирано в търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 203223380 (по-долу наричано „Оператор”).

2. Операторът отдава голямо значение на защитата на личните данни на Потребителите. Операторът ще полага дължимата грижа при избора и използването на съответните технически и организационни мерки, които гарантират защитата на обработваните данни, на мерките за информационна сигурност, включително, без ограничение, на системите за криптиране на данни. По-специално Операторът ще защитава данните срещу предоставянето им на неупълномощени лица, както и срещу обработването им в противоречие на приложимото законодателство. Операторът ще упражнява постоянен контрол върху процеса на обработка на данни, ще ограничава достъпа до данни, доколкото това е възможно и ще ги предоставя на трети лица обработващи данните, само когато това е необходимо за правилната и по-добра работа на Платформата или с цел проверка при съмнения за неправомерни действия от страна на потребителите на Платформата или трети лица.

3. Личните данни на Потребителите се обработват от Оператора в съответствие със Закона за защита на личните данни с цел сключване, определяне съдържанието на и прекратяването на Споразумението с потребителя и с цел предоставяне на услуги от Оператора на Платформата, включително свързване с Потребителите при администриране на Школа БГ (наричан тук за краткост „Платформата“) и изпълнението на каквито и да е други дейности, свързани с изпълнението на Споразумението с потребителя. Личните данни на Потребителите могат да бъдат използвани за проверка дали регистрираното лице изпълнява изискванията, посочени в Споразумението с потребителя или разпоредбите на закона, включително като бъдат предоставени на трети лица (включително, но не само банкови и финансови институции) при условията на настояща политика за защита на личните данни и закона дори при съмнения за каквито и да било нарушения. Личните данни ще бъдат обработвани също и със съгласието на Потребителите, за маркетингови цели, свързани с дейността на Оператора (включително Платформата) и за предоставянето на услуги от Оператора. Потребителят няма да получава маркетингова и търговска информация, ако не е дал съответното съгласие. Предоставянето на каквито и да е лични данни е доброволно. Лица, посещаващи Платформата, могат да разглеждат рекламните съобщения без да регистрират Акаунт и да предоставят лични данни.

4. Операторът ще гарантира, че Потребителите могат да упражняват своите права, произтичащи от Закона за защита на личните данни, включително правото на достъп до личните им данни и коригирането им и правото на контрол върху обработването на личните им данни в съответствие с принципите, залегнали в закона.

5. Като част от упражняването на правото на контрол върху обработването на собствените си лични данни, Потребителите имат право, в това число, да изпращат писмено искане за спиране на обработването на данните и да повдигат възражение срещу обработката, ако Операторът възнамерява да ги обработва за маркетингови цели, или срещу предаването им на администратор на данни или обработващ данните, различен от Оператора. Ако Потребителят е използвал Платформата в противоречие с разпоредбите на закона или Споразумението с потребителя, и по-специално, не изпълни всички условия по него, данните на Потребителя могат да бъдат запазени, а именно за установяване на отговорността и за предотвратяване на по-нататъшна незаконосъобразна употреба на услугите на Оператора. Личните данни могат да бъдат записвани и съхранявани от Оператора.

6. До личните данни на Потребителите може да се предостави достъп на лица, които са упълномощени от приложимите разпоредби на закона да ги получават, включително компетентните съдебни власти. Личните данни на Потребителите могат също да бъдат предавани на трети лица, посочени от Оператора, включително лица, на които Операторът е възложил да изпълняват дейности, свързани с услугите, предоставяни на Потребителите от Оператора на Школа БГ, в обхвата и за периода, необходим за предоставянето на Потребителите на услугите от Оператора.

7. Ако Операторът е уведомен, че Потребителят използва Платформата в противоречие с разпоредбите на Споразумението с потребителя или с приложимите разпоредби на закона, Операторът може да обработва личните данни на Потребителя в обхвата, необходим за установяването на отговорността на Потребителя.

8. Операторът си запазва правото да филтрира, блокира и изтрива съобщения, изпратени през вътрешната система за съобщения, в това число, ако те са спам, съдържат забранено съдържание или по друг начин представляват заплаха за сигурността на Потребителите или Операторът по своя преценка реши, че те нарушават по някакъв начин Споразумението му с потребителя.

9. Операторът ще използва IP адресите на компютрите на Потребителите, събирани по време на интернет връзката им със Платформата, за технически цели, свързани с администрирането на сървъра. Освен това, IP адресите ще бъдат използвани за събирани на обща статистическа демографска информация (напр. относно региона, от който е осъществено свързването) и да бъдат използвани само за статистически анализ и коригиране на грешки в системата. Данните могат да бъдат свързвани с други данни, предоставяни от Потребителите за целите на предоставяне на услуги на Школа БГ.

10. Операторът декларира, че преминаването през уебстраниците на неговата Платформа генерира файлове – „бисквитки”, т.е. малки части от текст, които се записват на компютрите на лицата, използващи Платформата, и че те правят възможно да се адаптират услугите и съдържанието към техните индивидуални потребности и предпочитания и да се събира обща статистическа информация, свързана с начина, по който Платформата се използва. Лице, използващо Платформата, може да блокира процеса на генериране на файлове – „бисквитки” по всяко време чрез избор на съответна опция в уеб браузъра си. Операторът декларира, че когато опцията за записване на файлове – „бисквитки” е забранена в уеб браузера, е възможно да възникнат затруднения при използването на Платформата, които могат да включват по- бавно от обичайното изпълнение на операции.

11. Подробна информация за политиката на Платформата при използване на „бисквитки“ можете да намерите тук.

©2017 Shkola BG Всички права запазени Smart Media

ВХОД

или регистрация

Забравили сте си паролата?

Create Account