Частните образователни центрове предлагат качествена подготовка за Националното външно оценяване след 7-ми клас

Изпити след 7 класВсеки всеотдаен български родител иска детето му да получи добро образование.

Когато имате седмокласник обаче, е от значение не само как той се справя с контролните в училище, но и каква ще бъде неговата успеваемост на изпитите след 7-ми клас. А те не са като кандидатстването във ВУЗ – детето ви този път има само един шанс.

Ето защо от вас се изисква или да го запишете при добър и всеотдаен частен учител, ако предпочитате индивидуалната форма на обучение, или пък да заложите на груповата. Но едно важно предупреждение – и най-добрият частен педагог не може да се справи с мързела и липсата на упорита работа у дома, естествено под вашата опека, контрол и помощ!

Обучението на частно предлага следните основни предимства, криещи в себе си ключа към високата успеваемост и качественото обучение. На първо място това са уменията за слушане с разбиране – седмокласникът ще усвои само онази информация, която, дори да е най-сложната, му е поднесена на разбираем и близък до възрастта му език. Тук се акцентира върху когнитивните способности на детето и упражняването на тълкувателно, критично и задължително творческо мислене. Ето защо в частните учебни заведения вашият питомник се учи да развива своята визуализация, въображение и да пренася идеите си в дебрите на творческото мислене, което ще му бъде полезно след това и в живота.

Уменията за писане, които се придобиват тук (в държавното школо се обръща вече изумително малко внимание на грамотността…) залагат задължително на заниманията по правопис и граматика по изискуемата от МОН за формата на изпита програма.

Тук вашето дете ще се научи да организира идеите на съответното художественото произведение, да избира правилно оригинална теза, да състави план, да напише чернова и варианти на текста, да ги редактира и коригира граматически и правописно правилно. Но в частните учебни центрове всичко това не става чрез принуда и определен психически натиск, който демотивира, както е често в изнервената класна стая на държавното училище, а се набляга основно на творческия елемент и радостта от процеса.

Нещо повече – тук се акцентира не на механични повторения и запаметяване на теория, а на мислене и смело разгръщане на индивидуалния потенциал на всяко дете.

Освен това на всеки седмокласник се отделя толкова време, колкото е нужно, за отговаряне на индивидуалните му въпроси и за разясняване на учебния материал. Това е така, защото в частните образователни центрове учениците в група са значително по-малко от тези в класовете в държавното училище – не средно по 25-30 деца, а най-много 10-15. Тези съвременни алтернативни частни центрове създават успешно модерния вариант на обучение.

Tags:

©2024 Shkola BG Всички права запазени