Езикови сертификати в частните училища

Постиженията на възпитаниците на всяко частно училище се оценяват чрез изпитите за най-високо ниво на владеене на съответния език, заложен в програмата.

Това най-често са Cambridge със степени: Flyers, KET, PET и FCE
и Pitman ESOL със степени: Elementary и Intermediate Communicator (B2), които са международно признати.

Изключително е голям броят на абитуриентите от тези най-престижни учебни средни заведения в България, които имат сертификати за възможно най-високото ниво на владеене на английския език – С1.

Това отново доказва факта, че в тях се залага на професионализъм и безспорно качество.

“Титлата” за най-реномирано средно частно училище в страната заслужено е изградил като име Американският колеж в София. Тук дипломите са “две в едно” – и българска, и американска. Над половината от абитуриентите продължават образованието си в университети в Щатите и Европа, като печелят съвсем заслужено и частични или пълни стипендии. Най-елитните американски висши учебни заведения, като Харвард и Принстън, всяка година отпускат прием за поне 10 възпитаници, които записват обучение в Щатите с пълни стипендии за обучение.

В частно училище “Рьорих” учениците се обучават не само от родни, но и от чуждестранни гост-учители. Практиката показва, че близо половината от завършилите тук продължават в известни университети в света, а останалата част гарантирано записват български ВУЗ.

Оторизирана от немското културно министерство да издава така наречената “Sprachdiplom II” – елитен сертификат за перфектно владеене на немски език, важащ във всички университети в Германия, – е частна професионална гимназия “Веда”. Близо 70 % от завършилите тук продължават обучението си във висши учебни заведения в Германия, Швейцария и Австрия, а останалите – у нас.

Прочетете повече за възможностите в частните училища

Две дипломи – българска и международна – International Baccalaureate – IB, – с която се приемат студенти в някои европейски университети дори и без изпит, издава частна гимназия “Проф. д-р Васил Златарски”. Тук педагозите са издържали квалификационно обучение в известни столици в чужбина като Женева (2004 година), Рига (2002 година), Братислава (2005 година), Гданск (2003 година) и др.

Първа частна английска гимназия “Уилям Шекспир”, която изключително достойно носи името на гениалния драматург, е гарант, че вашето дете почти 100% сигурно ще продължи във ВУЗ. При това от най-престижните, защото предлага качествено обучение както по основните предмети, така и по езици.

С перфектно владеене на два чужди езика (на ниво С1) и много добро владеене на дори трети чужд език (на ниво B1-B2) са дипломантите на “Дорис Тенеди”. Немалък брой ученици – 50 досега – вече учат в Англия.

Всички тези примери от практиката на най-елитните учебни заведения в София, които изредихме, убеждават красноречиво във факта, че тези модерни образователни заведения в момента са най-реномираните, желаните и полезните за развитието на вашата рожба не само в България, но и в чужбина.

Tags:

©2022 Shkola BG Всички права запазени

или

ВХОД

или Регистрация

Забравихте си парола?

или

Create Account