• гр. София, кв. Симеоново, ул. Ягода 13
 • 02 9735 787 | 0879 060 615 | 0896 808 261 | 0898 713 527 | 0878 225 172
 • yanbibiyan@mail.bg

fbsh

„С обич и грижа за вашето дете, за вашия спокоен работен ден“

РД №14 – 05/10.02.2009 г

Работно време: 7.30 до 18.30 (с възможност за по-късно вземане)

В един от най-зелените и предпочитани за живеене квартали на София, далеч от градския шум и мръсен въздух, на удобно и комуникативно място има едно приказно кътче за малчугани, изградено с много любов и желание – Детска градина и ясла „Ян Бибиян“

Екип от учители и възпитатели и специалисти по ранно детско развитие се грижи за това децата да се чувстват спокойни и обичани. Прилага лично отношение и индивидуална работа с всяко от тях, според неговата емоционалност и нагласа на възприятие. Стимулира тяхното творчеството и инициативност.

За нас е важно да опознаем всяко дете, да отговорим на неговите потребности. Основното е ДЕТЕТО ДА СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ, ЗАЩИТЕНО, ОБИЧАНО И ЩАСТЛИВО. Затова работим заедно с родителите, обсъждаме всички постижения и проблеми. Имаме изградена система за комуникация – „Каквото правим, го правим заедно”.

Детската градина обитава нова, съвременна къща с обширен, озеленен двор. Различните възрастови групи са в отделни помещения, обзаведени с необходимите за обучение и игра мебели. Пространството е организирано така, че да създава максимален комфорт в ежедневието на децата. Спалните са в отделни от занималните стаи.

Дворът е с площ от 1000 кв.м. Има люлки, къщички и катерушки, пясъчник и много свободно пространство за тичане и игри. Имаме и плодни дръвчета, чиито плодове хапваме от пролет до късна есен.

Дневният режим осигурява достатъчно време за игри, организирани занимания, всекидневни игри на открито, спорт, наблюдения, обучение по учебните програми, развлечения, спокоен сън и оптимално хранене на децата. Организиран е така, че да спомага за укрепване на физическото им състояние и добро здраве. Дневният режим е гъвкав. Съобразен е с индивидуалните и възрастови особености на децата, със съответния сезон.

РАБОТА С РОДИТЕЛИТЕ В ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА И ЯСЛА „ЯН БИБИЯН”

Контактът с родителите за нас е много важен. Помага ни да опознаем по-добре детето и да отговорим на неговите нужди, особено в първите дни от посещението му в детската градина. Затова работата ни с родителите започва още преди детето да е постъпило в градината, чрез така наречените „Насоки за свикване и адаптация”.. В тях сме обобщили най-важните неща, които не бива да се пропускат, за да бъде раздялата по-лека и новото в живота на детето да влезе без сътресения.

Срещите с родителите са ежедневни. Всеки ден възпитателите и педагозите споделят своите впечатления от поведението на детето, как то общува с другите деца, как се храни, какво ново е научило, има ли проблеми и всичко, което ги интересува. Заедно отчитаме и се радваме на напредъка и израстването на децата. Заедно се грижим да отстраним пропуските в развитието и обучението.

Празниците са това, чрез което родителите стават съпричастни към живота в детската градина. Съвместната им подготовка и изживяване ги прави незабравими. На нашите празници родителите не са само публика, а активни участници. Те танцуват, рисуват, участват в спортните състезания наравно с децата. Празниците са и повод за установяване на контакти между родителите. Те обменят мнения и впечатления. Техните предложения за промени в организацията на дневния ражим, за включване на нови дейности и всички мнения относно живота на децата в детската градина са много ценни за нас.

 • Грижим се за здравето и физическото укрепване на децата:
  – Провеждаме спортни занимания два пъти седмично със специалисти от спортен клуб „Пумпал”.
  – Учим се да плуваме.
  – Имаме уроци по тенис.
  – През зимата организираме ски-училище.
  – Играем много на открито през цялата година.
 • Два пъти седмично имаме допълнителни часове музика.
 • Изучаваме английски език
 • Имаме часове по народни и латинотанци.
 • Обогатявме нашата дейност с допълнителни занимания, които помагат на децата да проявяват инициативност и творчество.
 • Следим програмата на Софийска опера и театрите и посещаваме всяка нова постановка.
 • Каним театрални групи и куклени представления при нас и тогава децата стават артисти и не са само публика, а и участници в представлението.
 • Осигуряваме време за игри, защото децата учат играейки. Играта помага на децата да опознават света и да упражняват, и изпробват определени модели на поведение.

Всяка година от 01.06 до 30.06 и от 15.09 до 30.10 в денталната клиника се извършват безплатни профилактични прегледи и ортодонтски консултации за деца до 18 год. и придружаващ ги родител.

В Детска градина „Ян Бибиян” работим за това децата да израснат самостоятелни, мислещи и можещи и разбира се ЗДРАВИ и УСМИХНАТИ.

Tags:

©2024 Shkola BG Всички права запазени