• гр. София, ж.к „Дружба -1”, ул. „Тирана” 63
  • 02 494 00 55 | 0889 51 63 63
  • Директор: 02 494 00 54 / вътр.615
  • hesse.kindergarten@abv.bg

„Херман Хесе” е частен детски комплекс, който включва:

  • Немскоезична частна целодневна детска градина с яслени групи, със задължително изучаване на немски език и възможност за изучаване на английски, руски, френски и испански езици.
  • Целодневен център за работа с деца, източни езици и култури.

Основатели на Целодневна детска градина „Херман Хесе” са г-н Leon Janssens и г-жа Diana Hesse, с подкрепата на Сдружение „ROZEMARIJN”, 3140 KEERBERGEN, Кралство Белгия.

ЧЦДГ „Херман Хесе” е част от европейската верига училища и детски заведения в Германия, Австрия и Швейцария, носещи името на писателя Херман Хесе.

В състава на тази европейска образователна общност са и редица училища и организации от Италия, Белгия, Холандия и Люксембург.
Проектът „Херман Хесе” предвижда развитие на иновативен и модерен европейски образователен процес в рамките на основното образование, съчетан със задълбочено изучаване на немски език, като ЧЦДГ „Херман Хесе”, е първият етап от него.

Приемът е целогодишен, при наличие на свободни места, след психологическо и педагогическо наблюдение на детето в детската градина.

При постъпване в „Херман Хесе” се сключва договор с родителите/настойниците на детето, който договор урежда отношенията им за една учебна година.

Подписването на договора означава и приемане на Правилника за вътрешния ред и неговото спазване.

Образователно–възпитателният процес е в съответствие с държавните образователни изисквания, със задължително изучаване на немски език и възможност за изучаване на английски, руски, френски и испански езици, както и допълнителни дейности.

Всяка група е обособена независимо от останалите и разполага със самостоятелни помещения – приемно, стая за занимания, стая за сън, разливно кухненско помещение, умивалня и тоалетна, оборудвани с детски мивки и тоалетни чинии, гърнета /за яслените групи/ и ванички за измиване, по всички стандарти за качество и сигурност.

Центърът за работа с деца функционира и по време на ваканциите за учниците от начален етап.

Храненето е осигурено от детска кухня „ЯН БИБИЯН“. Изграден е и самостоятелен кухненски корпус, който предстои да се оборудва, за приготвяне на храната на място в детската градина.

Охраната е професионална и денонощна, осигурена от „БАТ СЕКЮРИТИ“ ЕООД.

Медицинският кабинет разполага с всички необходими медикаменти за спешна помощ, с уреди за периодична профилактика и самостоятелен санитарен възел. Оборудвано с всичко необходимо е и отделно помещение за изолиране на неразположени деца, със самостоятелен санитарен възел.

Да си ги пожелаем горещо и да тръгнем заедно, по пътя към тяхното осъществяване!

Бъдете добре дошли!
Tags:

©2020 Shkola BG Всички права запазени

или

ВХОД

или Регистрация

Забравихте си парола?

или

Create Account