• Автор
  Публикации
 • #10335

  „Камчия“ предлага „Малки ваканции за големи приключения“
  Календарът включва богата палитра от програми за деца и родители

  Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ създаде специален тематичен календар, съобразен с малките ваканции през учебната година, за които предлага пълноценни варианти за детски отдих. Програмите са насочени към учениците и техните родители, които могат да почиват заедно и поотделно – децата, сред своите връстници в „Черноморски“ – построен и оборудван специално за детски отдих, а родителите в прекрасните условия на вилното селище „Пирин“ или хотел „Лонгоз“.

  „Малки ваканции за големи приключения“ е цветна палитра за тези, които искат да се потопят в уникалната природа и красотата на „Камчия“, съчетаваща гора, море и река, да изживеят истински приключения през есента, да станат част от вълшебна зимна приказка, да разгадаят древни фолклорни мистерии и обичаи или да участват в истинска космическа експедиция!
  Календарът е съобразен с ваканциите на българските училища.

  ЕСЕННО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В „КАМЧИЯ“ е програмата, която предстои през следващата седмица – от 1 до 5 ноември.

  Тя ще предаде на децата енергизиращата сила на природата, знанието и незабравимите и ярки мигове с нови приятели сред багрите на вековната гора и морския бряг. Предвидени са много спорт, походи и приключения в лонгозната гора. Участниците ще усвоят тънкости на лагеруването сред природата, ориентирането в гората и по нощното небе, разпъване на палатка, лагерен огън. Ще приготвят сами витаминозни есенни вкуснотии, чиито тайни се крият в „бабината кухня“. Предвидени са забавни творчески работилници за всички.

  „ЗАЕДНО В 21 ВЕК“ – ЗИМНА ПРИКАЗКА В „КАМЧИЯ“ 26-30 декември 2017 г.

  Празничната творческа среща „Зимна приказка в „Камчия“ е за малки и големи, и събира творци от различни страни. Тя обединява художници, певци, музиканти, фотографи, поети, писатели и любители на изкуствата. Участниците споделят празничното коледно настроение, включват се в кулинарно шоу, запознават се и представят коледни и новогодишни традиции обичаи, характерни за различните страни. Врати отварят работилници за ръчно изработени подаръци. Предстои и Карнавал на приказни герои на най-голямата и весела ледена пързалка в България – в Спортен комплекс „Камчия“.

  МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБИЧАИ И ТРАДИЦИИ е за междусрочната ваканция от 3 до 6 февруари 2018 г.

  Уникално пътешествие във времето, историята и културата по българските земи. Ваканцията цели творческо единение с природния кръговрат и вникване в посланията на шевиците, багрите, танците и фигурите в българските традиции и празници. Докосване до тайнствената сила на народните обичаи и обредни действия (хамкане, прескачане на огън и др.) Овладяване на приготвянето на празнични ястия и силата на хляба и живата вода.

  ПРОЛЕТНА ЕКСПЕДИЦИЯ „ИНТЕРКОСМОС ДНЕС!“ – в рамките на пролетната ваканция от 31 март до 7 април 2018 г.

  Традиционната международна звездна смяна за тези, които искат да се докоснат до тайните на Вселената, да видят нови светове през илюминаторите на космическия кораб „Союз ТМА“, да разгадаят астрономически загадки, да изучават небесните карти, да работят с един от най-модерните телескопи в България, да участват в спортни приключения на Земята и сами да майсторят летателни апарати. Децата ще се влюбят в отколешното желание на човека да полети. И ще мечтаят да достигнат космически висоти във всичко, което им предстои.

  Програмите са подходящи за деца от 9 до 17 години.
  Вече започна записването и за летните детски и семейни ваканции в „Камчия“. Пълната програма, както и специалните празнични предложения на „Камчия“ може да се разгледа в сайта, а също и на фейсбук страницата на комплекса.

  Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е уникален и авторитетен международен център за образование, творчество, отдих, спорт и здраве.

  За резервации и записвания:

  sokkamchia_prodajbi@abv.bg

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.

©2024 Shkola BG Всички права запазени