Темата съдържа 4 отговори, има 5 участника и беше последно редактирана от  Димитър Колев на преди 1 ден, 2 часа.

 • Автор
  Публикации
 • #10692
   Лорета Антова 
  Участник

  Здравейте!
  Трябва да започна шофьорски курсове, но все още се чудя къде е най-добре да ги изкарам. Някои от моите приятели ги караха в Зелена Вълна и общото мнение е положително, но нашите съседи ме насочиха към автошкола Бони Експрес, защото цените им били много добри. За мен цената не е непременно на първо място, по-скоро искам добър и търпелив инструктор (защото съм си шубе и мисля, че ще ми трябва повече време 😛 а и като знам как се кара в София, мъка ми става 🙂

  Изчетох и доста статии как се сформира цената на шофьорския курс. ..съотношение цена/качество, часовете колко са и колко биха ми били достатъчни и т.н.

  Ако може някой, който е минал вече през това да даде съвет??

  #10693
   Наталия Донгозова 
  Участник

  Здравей Лорета,
  предполагам, че искаш да за изкараш курс за Б категория? Аз изкарах направо C, като ме късаха 3 пъти на листовки + 2 пъти на кормуването и това всичко са допълнителни разходи. Така че, по-добре да караш малко повече часове, за да ти е спокойно след това. Добър вариант е ако вашите или някой приятел имат кола и там да „потренираш“ 🙂
  Иначе аз карах курсовете в Лозенец при Г-н Глушков, автопарка му е малко поостарял 😀 но пък върши работа.

  Успех на изпита.

  #10694
   Diana 
  Участник

  И аз карах при Глушков, но никак не мога да се похваля от там. Той човека си прави бизнес, но не очаквай да те научи да караш. Едва след като те скъсат на практическия изпит и започнеш да си плащаш допълнителни часове, тогава за първи път ще ти показва как се паркира. И много още мога да говоря за там, ама айде няма нужда. Най-общо след Глушков се преместих в Росен-85 и там нещата бяха много по-ок. Единствен недостатък за мен беше, че са в Хаджи Димитър и за всяко кормуване трябва да ходиш там. Имай предвид, че аз съм карала преди 3 години. Нещата сега може и да са различни… Успех!

  #10913
   Nikolay Parushev 
  Участник

  Ето този материал за цените на шфьорските курсове е прилично адекватен. Това за начинаещи, да добият представа ценово как стоят нещата.

  #10914
   Димитър Колев 
  Участник

  И аз съм от София и миналата година реших да се запиша на курсове. Може би месец преди това братовчед ми, който е от Враца, вече беше започнал да кормува. Останах меко казано изненадан, когато разбрах колко ще му излезе целия курс и колко пари ми поискаха в София за същото нещо. Отидох, за лятото, на гости във Враца, записах се в автошкола Дигси (много готини инструктори) и си изкарах книжката на почти два пъти по-ниска цена. Някой ще каже, че едно е да караш във Враца и съвсем друго в големия град, но от почти 9 месеца си карам в София и, да чукна на дърво, до сега нямам никакви сериозни инциденти.

  П.С. Карал съм кола и като ученик и изобщо можех да карам преди да започна курсовете. Ако нямате никакъв опит, най-вероятно курсове в по-малък град няма да са добра идея, защото разликата в трафика е огромна.

Преглеждане на 5 съобщения - от 1 до 5 (от всички 5)

Влез в профила, си за да отговориш.

©2018 Shkola BG Всички права запазени Smart Media

ВХОД

или Регистрация

Забравихте си парола?

Create Account