• Автор
  Публикации
 • #9664

  малките математици на ЕСПАОтборите по математика на децата от „ЕСПА“ постигнаха невероятни резултати в националното математическо състезание „Иван Салабашев”. Те се състезаваха наред със своите връстници от математическата гимназия и училищата в София с целенасочено изучаване на математика и успяха да се наложат сред първите в класацията.

  През тази учебна година състезанието за първи път отвори врати за децата от първи клас. Петър Илиев от 1Б клас само това чакаше и постигна максимален резултат като се класира на първо място.

  Учителите по математика споделят за изключително високото ниво, вече десета година, на състезанието и много важния факт, че задачите не са свързани с текущото учебно съдържание и изискват допълнителна подготовка, което прави успехите още по-ценни.

  Общо седем деца от „ЕСПА“ са отличени с награди, четири от тях са от 1-ви клас – Петър Илиев, Калина Рахнева, Мария Георгиева и Никола Аврамов. Поздравления за Виктор Каваклийски от 2 клас, Силвия Дянкова от 4 клас и Васил Рахнев клас.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.

©2024 Shkola BG Всички права запазени