• Автор
  Публикации
 • #12821

  vania
  Участник

  Здравейте,
  съпругът ми е швед и се преместихме да живеем в София. Той вече си намери работа в голяма фирма с шведски език, но му трябва и малко разговорен български за ежедневието. Дали се предлагат такива разговорни курсове за чужденци в София по български? Ще съм благодарна за препоръки?

  #12822

  Методиев
  Отговорник

  Привет @vania

  В Гугъл като потърся „Български за чужденци“ ми излизат доста резултати, но не знам колко са надеждни. Общо взето от практика знам, че тези които не са много ок се рекламират 🙂 То е логично.

  Би се получила хубава и полезна дискусия, яко се включат хора, които са ходили на такива курсове. Ще следя с интерес.

  #12823

  vania
  Участник

  Той вече ходи на един курс по български за чужденци, но там почти нямаше практика. След 2 нива в този курс все още не може да се оправи сам в магазина. Затова търся по-пракитчески насочено обучение, където да се набляга на говоренето.

  Българският е труден и като граматика и като произношение, затова без говорене няма как да стане.

  #12884

  Stefan Cvetnikov
  Участник

  Мисля, че Едно Плюс се казваха, мой приятел ходи при тях и остана доста доволен. Да не говорим, че вече се шегуваме по-малко с разваления му български 😀

  Но истината е, че си трябва практика. Трябва да говори с повече българи – така се учи език.

  #12899

  astoria
  Участник

  Езиков център Асториа Груп организира групово обучение по Български език за чужденци ниво А1. Обучението включва 60 учебни часа, през които се покрива цялото езиково ниво А1 по общата европейска езикова рамка. На края на курса се полага изпит и се издава сертификат за покритото ниво на съответния език. Вижте повече информация за стартиращите групи по Български език за чужденци:
  Продължителност:18 посещения
  Пакет 60 учебни часа
  График: понеделник и четвъртък 19.00 – 21.00
  Цена: 350 лева
  Какво включват обученията?
  💰Пакетът от 60 учебни часа включва:
  → 54 учебни часа присъствено лекционно обучение (18 лекции по 3 учебни часа)
  → 8 седмичен достъп до онлайн практически упражнения по четири компонента – слушане с разбиране, четене с разбиране, граматика и упражнения
  → 6 уч. часа тестове за самооценка. Обучението включва упражнения, лексика, ролеви игри и усвояване на четирите основни умения при изучаване на чужд език: говорене, слушане, четене и писане. Обучението е съобразено с изискванията на Общо-европейската езикова рамка.
  За повече информация и записване може да заповядате на адрес гр. Варна, ул. Мусала №1 или да ни потърсите на телефон 0890320053.

Преглеждане на 5 съобщения - от 1 до 5 (от всички 5)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.

©2024 Shkola BG Всички права запазени