Osnovite na Angliiskiq ezik

Когато решим да учим чужд език, трябва да знаем добре за какво искаме да го използваме. Ученето на чужд език може да бъде забавно, особено когато го правим защото ни е интересно, а не защото се налага. Това се отнася с пълна сила и за английския език. Основните неща, които трябва да усвоим са слушането и четенето, говоренето и писането. Всички те са важни, за да общуваме нормално.
Ето някои начини как бързо и лесно да усвоим основните неща в английския език:

Да се научим да слушаме

Тук ще ни помогне музиката. Езикът и музиката са двата ключови начина, които хората открай време използват за общуване помежду си. Как музиката помага при ученето на английски език? Най-напред изберете песен, която харесвате. Добре е текстът да е отчетлив, за да го разбирате добре. Чуйте песента няколко пъти, след това напишете текста на лист, колкото сте разбрали от него. Може отначало да ви е трудно, ще спирате песента, ще връщате назад, за да чуете отново текста и така няколко пъти, докато сглобите цялата песен. След това потърсете текста в интернет и го сравнете с вашия. Запишете си в тетрадка заедно с всички непознати думи и ги научете.

Да се научим да четем

Четете по нещо всеки ден – вестници, списания, интернет сайтове, каквото и да е. Вземете под ръка речник, но не го използвайте постоянно, защото не е необходимо да знаете значението на всяка дума, за да разберете изречението. Можете да опитате с популярни детски книги или пък кратки статии. Не е нужно веднага да се хвърляте на много трудни текстове, най-важното е да харесвате това, което четете.

Да се научим да говорим

Най-лесно е, когато разговаряте с англичанин. Намерете си приятели чужденци и разговаряйте. Можете да направите това чрез социалните мрежи, сайтове за запознанства, скайп или да се присъедините към клуб на англоговорящи. Използвайте онлайн уроци за подобряване на произношението.

Да се научим да пишем

Водете си дневник на английски език. Пишете в него какво ви се случва всеки ден. Така ще практикувате знанията си, а и ще се сдобиете с една хубава тетрадка със спомени. Използвайте също социалните мрежи, пишете блог, коментирайте във форуми, превеждайте писмено статии от вестници и списания. Това ще ви бъде от огромна полза за усвояване на езика.

Да се научим да боравим свободно с езика

Тренирайте писане, четене, слушане и говорене на английски, като се запишете на курс. Дори посещение само веднъж седмично, ще ви е от огромна полза.

Tags:

©2024 Shkola BG Всички права запазени