Адрес Стара Загора, кв. „Железник”, ул. „Индже войвода“ №7
Телефони 042/ 959 343, 0888 341155, 0893 357981, 0882 330371
Email k_russeva@yahoo.com
МАПК4 www.elin-pelin.biz

[nivo_slider source=“post“ link=“image“ size=“650×300″ limit=“7″ effect=“random“ speed=“600″ delay=“3000″]

[spoiler title=“За нас“ open=“1″ style=“2″]

ЧДГ „Ян Бибиян” е създадена през 2000 г. и лицензирана със Заповед на министъра на образованието и науката РД 14-218/01.12.2000 г.

Идеята за създаването й води началото си от един непринуден разговор на собственичката Катя Русева с познат, който работи в сферата на частното образование в друга държава. Одисеята по подготовката на документите и откриването на подходяща сграда продължава близо година. Пътят Стара Загора-София се превръща в ежедневна дестинация… Съвет за дейността трудно може да се получи, тъй като в града все още няма частна детска градина…

Много труд, енергия, срещи, разговори, четене, воля и постоянство… Така целта е постигната и през 2000 г. в сградата на отдадената под наем детска градина в кв. „Дъбрава” ЧДГ „Ян Бибиян” посреща първите си възпитаници. Стартът е с около 30 деца. Постепенно броят им се увеличава. Щастливо стечение на обстоятелствата помага на  г-жа Русева да се сдобие със собствена сграда на ул. „Подполковник Калитин” 65. Броят на децата в детската градина вече надхвърля 60. „Инвестирам в щастието на децата” се превръща в мото на основателката на детското заведение.

През годините ЧДГ „Ян Бибиян” се превръща в приятно и желано място за обучение и възпитание на старозагорските деца. Но неприятно стечение на обстоятелствата налага продажбата на сградата, в която се помещава детската градина. Граденото с любов и професионализъм цели 10 години за по-малко от месец се изравнява със земята. Налага се бърза реакция, защото децата остават без дом. Така една година любезно са приютени в детската градина в с. Богомилово. Благодарение на изграденото доверие родителите оставят децата си на грижите на учителите и помощния персонал на „Ян Бибиян”. През това време една смела стъпка решава завинаги проблема с дома на приказния герой. През 2006 г. г-жа Русева купува парцел земя в кв. „Железник” и предприема бързо проектиране на нов учебен комплекс, който включва детска градина и основно училище. През 2008 г. е направена първата копка. Две години по-късно децата от ЧДГ „Ян Бибиян” имат щастието да се обучават в красива, модерна и удобна сграда.

[/spoiler]

[spoiler title=“КАКЪВ Е УЧЕБНИЯТ ПРОЦЕС В ДЕТСКАТА ГРАДИНА“ open=“0″ style=“2″]

Денят на детето в детската градина е умело съчетание на време за учене и време за игра, почивка и забавления. Децата се обучават по утвърдена от МОМН учебна програма, която преподавателите при нас успешно обогатяват с нови идеи и знания. Ние познаваме психиката, потребностите и възможностите на съвременните деца, затова се опитваме да ги задоволим изцяло. Да бъдат добре обучени, да бъдат добре възпитани и да са щастливи…

ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ

Ранното чуждоезиково обучение отговаря на потребностите на децата и дава възможност за развиване на техния откривателски дух и отвореност към света. При нас децата изучават английски език по съобразена със съвременните постижения на методиката за чуждоезиково обучение програма. Ние избрахме системата за изучаване на чужд език на Cambridge University „Hippo and Friends”. Децата с радост научават понятията на чуждия език и остават с приятното усещане за пътешествие в чудни и непознати светове. Всички деца, преминали през това обучение, получават сертификат с подписа и печата на образователната институция.

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Най-близките хора до вашите деца са техните учители. Съчетанието на професионализъм и добронамереност, на човешко присъствие и позитивна нагласа… Госпожа Милена, Марина, Меглена и Ваня. Ето това са нашите преподаватели. До тях стоят и грижовните помощник-възпитатели. Целият екип се доверява на опита и компетентността на медицинската сестра –Мария Колева, както и на хората в бели екипи от кухнята – леля Мима и леля Нейка.

[/spoiler]

[spoiler title=“КАК СЕ ХРАНЯТ ДЕЦАТА“ open=“0″ style=“2″]

Храненето в ЧДГ „Ян Бибиян” е съобразено с всички изисквания на МЗ за здравословно хранене. Съобразено е и с вкусовите предпочитания на децата.

Децата закусват в 9.00 и 15.00 ч. и обядват в 12.00 ч. Храната се приготвя в собствена кухня.

Менюто е седмично. Ежедневно децата приемат пресни плодове и зеленчуци /според сезона/. В един от дните храната е постна. В останалите дни тя включва лесносмилаеми храни – мляно месо, пилешко, нетлъсто свинско и телешко месо. Задължително в менюто присъства риба.

ПРИМЕРНО МЕНЮ

ЗАКУСКА   ОБЯД    ЗАКУСКА
Пон Филия с масло, сирене конфютюр, чай Картофена крем-супа с крутони, спанак с ориз, плод Бисквитена торта, сок
Вт Поничка, прясно мляко Таратор, кюфтета по чирпански, плод Крем „Ванилия“ с бишкоти
Ср Сандвич със сирена, паста, краставица, чай Зеленчукова супа, бяла риба с картофи на фурна, плод Плодово руло, айрян
Четв. Юфка със сирене Таратор, пиле с грах, плод Плодова салата с мед
Пет Сандвич с пастет, айрян Доматена супа, спагети с кайма и кашкавал, плод Козунак, нектар

НОВИЯТ ДОМ – в рамките на града, но далеч от шумния център!

От 2010 година малките янбибиянчета имат нов дом. Те се обучават в новопостроената сграда в кв. „Железник”, чиято първа копка бе направена през 2008 г. Новият дом е слънчев, приятен, уютен и приказен. В него има 4 занимални със спални и кътове за обучение, музикална зала, зала за хранене. Дворът е зелен и ухае винаги на пролет. Децата са усмихнати и обичани.

[/spoiler]

[spoiler title=“КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА В „ЯН БИБИЯН”“ open=“0″ style=“2″]

  • В детската градина могат за кандидатстват всички деца, навършили 2 години
  • Трябва да имат заверен имунизационен паспорт
  • Да притежават здравен картон
  • Да са направени всички медицински изследвания за постъпване в детска градина
  • Детето трябва да е здраво и да не е контактно със заразно болни

                         КАКВИ ДОКУМЕНТИ СА НЕОБХОДИМИ

  • Заявление за постъпване в детската градина
  • Договор за обучение и възпитание
  • Копие от акт за раждане
  • Медицински картон
  • Изследвания от РЦЗ /ХЕИ/

[/spoiler]


View Larger Map

Tags:

©2023 Shkola BG Всички права запазени