• Стара Загора, кв. „Железник”, ул. „Индже войвода“ №7
  • 042/ 959 343 , 0888 341155, 0893 357981, 0882 330371

ЧДГ „Ян Бибиян” е лицензирана от МОМН детска градина със Заповед №РД 14-218/01.12.2000 г. В нея се обучават около 60 деца на възраст от 2 до 7 години. Те са разделени в 4 групи по 15 деца. В детската градина се изучават предмети от всички образователни области. В програмата е включено изучаването на английски език. Децата получават сертификат за преминат курс  по чуждоезиково обучение.

Детската градина е с целодневен режим на обучение.

След завършване на подготвителна група децата получават удостоверение за завършена подготвителна група.

Съществува приемственост между двете образователни институции. Децата, които завършват подготвителна група в детската градина продължават своето образование в училището. Обединява ги и общата образователна идея, в която водещо е уважението към личността на детето и подкрепата във всички начинание.

Денят на детето в детската градина е умело съчетание на време за учене и време за игра, почивка и забавления. Децата се обучават по утвърдена от МОМН учебна програма, която преподавателите при нас успешно обогатяват с нови идеи и знания. Ние познаваме психиката, потребностите и възможностите на съвременните деца, затова се опитваме да ги задоволим изцяло. Да бъдат добре обучени, да бъдат добре възпитани и да са щастливи…

Ранното чуждоезиково обучение отговаря на потребностите на децата и дава възможност за развиване на техния откривателски дух и отвореност към света. При нас децата изучават английски език по съобразена със съвременните постижения на методиката за чуждоезиково обучение програма. Ние избрахме системата за изучаване на чужд език на Cambridge University „Hippo and Friends”. Децата с радост научават понятията на чуждия език и остават с приятното усещане за пътешествие в чудни и непознати светове. Всички деца, преминали през това обучение, получават сертификат с подписа и печата на образователната институция.

Храненето в ЧДГ „Ян Бибиян” е съобразено с всички изисквания на МЗ за здравословно хранене. Съобразено е и с вкусовите предпочитания на децата.

Децата закусват в 9.00 и 15.00 ч. и обядват в 12.00 ч. Храната се приготвя в собствена кухня.

Менюто е седмично. Ежедневно децата приемат пресни плодове и зеленчуци /според сезона/. В един от дните храната е постна. В останалите дни тя включва лесносмилаеми храни – мляно месо, пилешко, нетлъсто свинско и телешко месо. Задължително в менюто присъства риба.

ПРИМЕРНО МЕНЮ

ЗАКУСКА   ОБЯД    ЗАКУСКА
Пон Филия с масло, сирене конфютюр, чай Картофена крем-супа с крутони, спанак с ориз, плод Бисквитена торта, сок
Вт Поничка, прясно мляко Таратор, кюфтета по чирпански, плод Крем „Ванилия“ с бишкоти
Ср Сандвич със сирена, паста, краставица, чай Зеленчукова супа, бяла риба с картофи на фурна, плод Плодово руло, айрян
Четв. Юфка със сирене Таратор, пиле с грах, плод Плодова салата с мед
Пет Сандвич с пастет, айрян Доматена супа, спагети с кайма и кашкавал, плод Козунак, нектар

КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА В „ЯН БИБИЯН”?

  • В детската градина могат за кандидатстват всички деца, навършили 2 години
  • Трябва да имат заверен имунизационен паспорт
  • Да притежават здравен картон
  • Да са направени всички медицински изследвания за постъпване в детска градина
  • Детето трябва да е здраво и да не е контактно със заразно болни

Tags:

©2023 Shkola BG Всички права запазени