Адрес гр. София, кв. Лозенец, Ул. Ст. Л. Костов 28
Телефони 02 442 00 95 / 0888 234 380 / 0882 631 508
Email office@pateta.bg
МАПК4 www.pateta.bg/

Частна детска градина „ПАТЕТА” е узаконена спрямо всички нормативи и наредби в страната! Нашата цел е да възпитаваме децата в честност и искреност, уважение и грижа. Искаме те да растат сърдечни, щастливи и обичани. Влагаме обич, усилия, идеи, креативност, за да направим престоя на децата тук максимално пълноценен и приятен.
[note color=“bfbf30″] Предстои ни голямо разширение на материалната база [/note]
Детска градина „ПАТЕТА” работи по три образователни модула:


  • Учебна работа по МОМН – покриване на образователния минимум по изискванията на МОМН за всяка възрастова група деца. Учебните помагала, които ние използваме са на издателство «Слово» – „Моливко“.
  • Допълнителна авторска програма „ПАТЕТА” – програма за изучаване на два чужди езика от първа група – руски и английски език; допълнителни дейности под формата на клубове и студиа – вокална група „Патета”, клуб „Любопитко”, клуб „Малък Пътешественик”, арт-работилница, кино-клуб, формация по спортни танци „Танцувай с мен”. Част от авторската ни програма са тематичните седмици, празници, конкурси, концерти и екскурзии, посветени на нещо важно, традиционно и интересно.
  • Учи, забавлявайки се – основен принцип на трета образователна програма, която се случва единствено при нас. Ние смятаме, че най-добрата формула да научиш децата на трудолюбие, отговорност, добронамереност, съпричастност и интелект, е да поднасяш учебния материал под формата на игра, състезание, конкурс – близък до техния околен и въображаем детски свят.

[nivo_slider source=“post“ link=“none“ size=“650×396″ limit=“6″ effect=“random“]

[spoiler title=“ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕНЯ“ open=“0″ style=“2″]

Организацията на режимните моменти е според възрастовите особености на децата. Ежедневно той включва обучение, хранене, обеден сън, игрова дейност и разходка. Учебният ден на детето протича в приятна атмосфера, близка до семейната – уют, комфорт, радост и безопасност. Основните Ръководители на Групи се грижат за децата неотлъчно по време на целия учебен ден. Това осигурява спокойното протичане на деня, а дисциплината и основните правила – безопасността им. Децата се наблюдават по време на хранене, игра, учебен процес, сън, хигиена.

Частна детска градина “ПАТЕТА” е целодневна и в нея се възпитават и обучават деца от 2,5 до 7 годишна възраст. Работим целогодишно от 8:00 до 18:30 часа от понеделник до петък. Желателно е Вашето дете да бъде в детската градина не по-късно от 8.45ч. Приемът на първата основна храна – закуската е в 9.00ч. Първият образователен учебен час започва в 9.30ч. Бъдете точни и не закъснявайте, защото всяко прекъсване на дейността нарушава ритъма на работа на всички деца.

Дневната натовареност на децата e шест образователни часа с продължителност от 30мин., като се стремим да редуваме мисловната с разтоварваща, но продуктивна дейност, така, че обучението да бъде ефективно и приятно за всяко едно дете.[/spoiler]
[spoiler title=“ВРЪЗКА С РОДИТЕЛИ“ open=“0″ style=“2″]

Екипа на детската градина „ПАТЕТА” е ангажиран в ежедневна работа с родителите, превръщайки ги в наши партньори при възпитанието и обучението.

Всеки ден информираме родителите при възникнали проблеми със здравословното състояние на детето или проблеми с дисциплината.
Всяка седмица съобщаваме за постигнатите резултати в учебната работа и във възпитанието и отглеждането на децата.
Три пъти в годината организираме родителски срещи, на които преподавателите коментират конкретните постижения на всяко едно дете.

Чрез сайта на детската градина www.pateta.bg родителите имат възможност да следят в удобно за тях време цялата изготвена от нас информация относно всички предстоящи събития и инициативи, съобщения и покани, режимните моменти и седмичното меню за хранене.[/spoiler]
[spoiler title=“ФИНАНСОВИ УСПОВИЯ“ open=“0″ style=“2″]

ДГ „ПАТЕТА” работи целогодишно, като през летните месеци от 01.07. до 01.09. групите са сборни и възрастта на децата в тях зависи от ангажираността на тях и техните родители през летния сезон.
– Мястото на Вашето дете се счита за запазено след внасяне на гаранционна вноска.
– При напускане на Детската Градина е необходимо да ни информирате един месец предварително.
– За да е гарантирано мястото на Вашето дете за следваща учебна година, Детската Градина задържа депозита, като такъв.
– Месечната такса за следващ месец се внася от 25 – то до 31-во число на текущия месец.
– При забава на плащане след посочения в договора период ДГ“Патета“ запазва правото си да не приеме детето в Детската градина, както и да начисли неустойка в размер на 1% на всеки просрочен ден върху сумата и начина на плащане, предварително уточнени в договора за обучение.
– При намерения детето да отсъства през летния сезон от 01.06 до 01.09, трябва да заявите това в писмена форма до ръководството на детската градина един месец предварително. В този случай дължите посочена в договора с детската градина такаса.
– Всички учебни помагала и консумативи се набавят от Детската градина, и се заплащат еднократно от родителите в началото на всяка текуща учебна година.

Финансови отстъпки:
Таксите за престой, обучение, храна и спорт могат да бъдат платими в няколко варианта:
Вариант 1: Такса за учебна година в пълен размер, платима до 01.09 на текущата учебна година – отстъпка 10%.
Вариант 2: Такса за учебна година, платима на две равни вноски до 01.09 и 15.01 на текущата учебна година – отстъпка 5%.
Вариант 3: При записване на следващо дете от едно семейство, то ползва 10% отстъпка от такса обучение.

Допълнителни такси:
– Индивидуални занимания по пиано
– Психолог
– Логопед
– Вокална група „ПАТЕТА“
– Мини футбол
– Танцова школа по модерни танци
– Йога
– Мини тенис [/spoiler]
[spoiler title=“ПРАВИЛА ЗА ПОВЕДЕНИЕ НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ“ open=“0″ style=“2″]

– Идвайте сутрин не по-късно от 8.45ч. Ако имате предложение във връзка с обучението или организационни идеи, споделете ги с нас. С радост ще ги обсъдим заедно.
– При закъснение и пристигане след 9.00ч. – съблечете детето сами. Имайте в предвид, че преподавателите са заети със сутрешната закуска или са в час.
– Ако детето Ви не се чувства добре – трябва да си остане вкъщи! Учените са доказали, че едно болно дете може да зарази цял куп хора!
– Дрехите, които носи детето трябва да са съобразени със сезона.
– В шкафчето на всяко дете трябва да има: пантофи, тениски, пликчета, чорапи, чорапогащи, дрехи за сън, спортна униформа и маратонки.
– Детската градина и всички родители трябва да са в тясно сътрудничество. Затова присъствието на родителските срещи е задължително.
– Ако искате да посетите наш урок – Вие сте добре дошли, но след като сте споделили намерението си със ръководството.
– Не забравяйте да обръщате внимание на това, което е изработило детето през деня (рисунки, апликации, занаятчийски предмети и др.). Похвалете децата и учителите! Това е важно за тяхното самочувствие.
– Родители, не забравяйте – детето трябва да бъде взето навреме![/spoiler]


Вижте по-голяма карта

Tags:

©2023 Shkola BG Всички права запазени