Игровият подход открай време е водещ при модерното и истински стимулиращо детето обучение.

Естествено има редица иновативни открития в тази област и те са достъпни вече не само за заинтересованите педагози, но и за всички родители, които искат да възпитат детето си правилно.

Ето някои идеи в тази насока:

JUMP Math е математика за всички възрасти чрез забавление и игра и е приложима днес особено за децата с изявени математически заложби. Тази модерна и много приятна за децата методика е създадена от експерти по точната наука на най-високо световно равнище, които имат цялостна визия за творческото развитие на децата. Те вярват, че математиката е истински забавна и красива и насочват усилията си към това да намерят нужните верни педагогически подходи, с които децата да преодолеят страха си от древното знание за числата и света и да започнат да изпитват именно радостта от нея.

jump-math1

Неповторимата и прецизно изградена в детайли JUMP-методика постоянно оценява усвоеното чрез ученето и чрез различните нови подходи дава възможност и на педагозите, и на родителите у дома да постигнат привидно нереалната задача – да заинтригуват и да събудят жив интерес у детето с уроци. Трудните понятия се заменят с лесни и достъпни алгоритми за разбиране за всеки палавник и се преподават на малки, последователни и много добре премерени стъпки.

Задължителната позитивната обратна връзка поражда желанието на всеки малък или по-голям ученик да участва активно в процеса на обучение, да бъде творчески ангажиран и това обуславя по-нататъшната му мотивация за учене. От друга страна усвоеното се затвърждава задължително не само с преговор на често скучната и достатъчно трудна теория, а по-скоро с практика и оригинални задачи, като всеки успех на детето е непременно “морално” възнаграден.

Известна е максимата, че музиката си прилича донякъде с математиката, но със сигурност започва оттам, откъдето свършват думите. Ето защо и една друга иновативна програма в тази област, известна вече като метода “Шулверк”, набира вече все по-голяма популярност.

шулверк

В нея умело и със замах са съчетани в едно музика, говор, ритъм, движение и всички те са позиционирани в изключително интересни игри за малки и големи. Това прави методът “Шулверк” един от най-нашумелите начини за музикално-танцово образование и възпитание, широко прилаган в голяма част от държави в Европа, Америка, Азия и Австралия.

Ако сте родител с нестандартно мислене и имате вкъщи талантливо и искащо да се изяви дете, тези иновативни методи от кухнята на най-модерното и успешно образование чрез игра непременно ще ви бъдат от незаменима полза. С тяхна помощ ще превърнете даже и по-мързеливите малчугани, особено през лятната ваканция, в любопитни и трудолюбиви ученици.

Tags:

©2023 Shkola BG Всички права запазени