Да се направи правилен избор от дете, което трябва да вземе едно от най-важните решения в своя живот, а е едва на 12-13 години, не е особено лесна задача. Известно е, че когато човек кандидатства за своето висше образование, е обикновено далеч по-ориентиран и често сбъдва точно своята детска мечта. Но ако на този изпит, в далеч по-зряла възраст, той може да се яви „N“ на брой пъти, то

изпитът след 7 клас е само един път в живота. Ето защо този шанс, детето да попадне в “правилното” за него училище, се дава само веднъж в българската образователна система.

Първото и най-важно нещо при избора на училище за седмокласника, е това да се определи правилно за какъв профил е подходящо да се развива по-нататък детето – хуманитарен или точни науки.

Students

Столичната Първа частна математическа гимназия възпитава с внимание световни шампиони по математика и физика. Тук се изучават и поне два езика, по програми, сходни с тези в езиковите гимназии. Освен това е засилено и обучението по информатика, информационни технологии, химия, биология и др.

Най-известните други частни училища с профили в областта на точните науки в София, са: Гимназия с профилирано обучение по право и мениджмънт “Проф. Иван Апостолов”, с отлични отзиви от ученици и родители, Професионална гимназия по мениджмънт и бизнес администрация “Хелиос – 2000, Бизнес училище “Евростандарт”, Професионална гимназия “Банкер”.

В случай, че детето ви е със заложби за хуманитарните науки, препоръчваме избор на езикова гимназия. В тези учебни заведения се изучават засилено не само различни чужди езици, но се набляга и на уроците по български език и литература, история и др. В ЧОУ “Константин Кирил философ” например за ученици, които имат В1 Ниво по английски, се предлага възможност за записване в паралелка с немски, испански или френски с допълнителни часове за надграждане на усвоеното.

high school

Профилирана гимназия с обучение по чужд език “Уилям Шекспир”, Немска езикова гимназия “Ерих Кестнер”, Езиково средно общообразователно училище “Дорис Тенеди” и Гимназия с хуманитарен и езиков профил “Пейо Яворов” са само някои от другите престижни частни училища с хуманитарен профил в столицата. Те предлагат качествено обучение по различни езици и гаранция за взимане на едни от най-престижните сертификати.

Ако детето иска да стане предприемач в областта на туризма, то частната Гимназия по туризъм “Св. Мина” е вашият верен избор. Ако пък малчуганът има талант в областта на някакъв вид спорт, запишете го непременно в Спортно училище “Георги Найденов”, където под незаменимото ръководство на отлични треньори вашият седмокласник ще стане един ден непременно шампион.

Tags:

©2023 Shkola BG Всички права запазени