Когато дойде време да запишете детето си в първи клас, със сигурност ще си зададете въпроса какво да предпочетете – частни училища или държавни? Това зависи от редица фактори, най-вече от финансовото ви положение, но определено изберете ли частното образование, няма да съжалявате, че сте вложили средствата си в него.

[note color=“fff“]

Повече индивидуално внимание за Вашето дете

[/note]
Училищата, в които обучението е платено, предлагат записване на първолаците в значително по-малки класове. Ако в държавните най-често една паралелка е от около 25 деца, то в частните е най-много от 10-15. Така преподавателите имат възможност да обръщат доста повече внимание на индивидуалните нужди на малчуганите, а те от своя страна разбират по-лесно материала, справят се по-добре с възложените задачи и се чувстват по-амбицирани да придобиват нови знания и умения.

[nivo_slider source=“post“ link=“none“ size=“650×300″ limit=“3″ effect=“random“ speed=“600″ delay=“7000″]

Също така в държавните училища повечето преподаватели са значително по-демотивирани спрямо тези в частните, като основната причина е ниското трудово възнаграждение. Това води до много по-некачествено образование. За разлика от тях във всички частни училища преподавателите получават достойно заплащане и са значително по-мотивирани да обучават децата с внимание и обич.

[note color=“fff“]

Друго огромно предимство е материалната база.

[/note]
В държавния сектор често са налице не достатъчно топли класни стаи, столове и физкултурни салони, санитарен възел в плачевно състояние, а в някои случаи и липса на елементарни неща като топла вода и маркери за дъска. Ремонтите понякога продължават десетилетия, без да бъдат напълно завършени, понеже финансирането в един момент спира. В частните училища обаче това не е възможно. Там материална база се обновява непрекъснато спрямо нуждите на децата – компютърни кабинети, мултимедийни устройства, нови маси и столове, санитарен възел в изрядно състояние.

Освен това в държавните работеща столова понякога липсва, а изключително рядко явление е такава, предлагаща готвена, вкусна и здравословна храна. В частния сектор обаче на малчуганите се предлагат винаги апетитни, топли и питателни ястия. Освен това децата могат да остават на занималня след учебните занятия и да бъдат карани и прибирани със специален транспорт всеки ден, ако това се налага на работещите родители.

[note color=“fff“]

Получаване на сертификат за владеене на чужд език

[/note]
Почти всички частни училища в София, които вече са повече от 70, предлагат и още едно огромно предимство – получаване на сертификат за владеене на чужд език. Такива са например „Веда”, „Дойче шуле”, „Ерих Кестнер”, „Дорис Тенеди”, „Дрита”, „Св. св. Кирил и Методий”, „Еспа”, които предлагат обучение от детската градина до 12-ти клас. Основно образование пък дават „Света София”, „Рьорих”, „Увекинд”, „Мария Монтесори”, „Свети Климент” и др. В повечето частни училища в София се предлага и засилено обучение по информатика, бизнес, мениджмънт, бизнес английски, бизнес немски и др.

[divider top=“1″]

Прочети още по темата ⇒ [fancy_link color=“black“ link=“http://shkola.bg/%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D1%83/“]Частните училища гарантират висока успеваемост[/fancy_link]

Tags:

©2023 Shkola BG Всички права запазени