Мулти-езичен метод на обучение

Изключително новата и в много отношения революционна методика в езиковото обучение, позволява на своите малки и големи курсисти да придобият неограничени умения и да боравят с повече от един език. Често се случва да им се преподават само определени уроци по конкретен език.

По такъв начин се върви към амбициозния, но постижим и все по-налагащ се идеал за многоезично общество в Европа и света. За да принадлежим към далеч по-развитата от нас западна общност, обучението по чужди езици следва да започне още от най-ранна детска възраст.

Заедно с изучаването на матерния български, доказано трети по трудност в света, следва да се използва пълноценно всяка възраст и за ученето на чужди езици – те ще бъдат гарант за успех не само в училище, но и в живота.

Практически какво означава това?

Казано накратко и на разбираем език, новите методи на обучение в частните училища и езикови центрове често са нестандартни и предлагат иновативни и много успешни решения. Докато в тях се преподава английски език, например, се цели да се развият уменията на обучаващият се и по другите езици (Многоезичен метод).

Това е естествен и закономерен процес, който досега не е бил използван в държавното българско училище, въпреки своята доказано много висока ефективност на световно ниво. А този подход не само пести време, но и дава самочувствие на учащия и естествено по този начин усилва мотивацията му да усъвършенства и развива своите способности и таланти.

Преподавателите

Преподавателският екип в частните училища и езикови школи обиконовенно се подбира специално. Освен отличните си познания по съответната английска, френска, немска и пр. филология и методика на обучението, педагозите в тези елитни образователни центрове разработват и прилагат на практика, най-новите технологии и начини за усвояване на езици, като вече споменатия многоезичен.

Тези служители обикновено се отличават със своя професионализъм, отдаденост и любящо внимание и съпричастност към съдбата и високата успеваемост на своите възпитаници, тъй като от тяхната изключително отговорна работа обикновено зависи сбъдването на не една детска или ученическа мечта.

[vc_posts_grid loop=“size:3|order_by:modified|post_type:forum,topic|authors:314,461″ query_offset=““ columns=“3″ inline_meta=“yes“ show_excerpt=“no“ ajax_post=““ ajax_paged=““]

И естествено – за обучението в частните училища и центрове възраст няма. Човек се учи не само докато е жив, но е доказано и че ученето на езици е най-прекрасната възможност не само да тренираме нашия мозък и така да го запазим от пораженията на стреса и възрастта, но и ни дава много възможности за развитие, придобиване на знания за съответната чуждоезикова култура и начин на живот, както и самочувствие на истински граждани на света.

Tags:

©2024 Shkola BG Всички права запазени