Адрес София, Драгалевци, ул. Крушова градина № 1
Телефони 0882 32 33 32
Email poponaibg@abv.bg
МАПК4www.superart.bg

ЗАЩО СЪЗДАДОХМЕ ДЕТСКА ГРАДИНА ПО-ПО-НАЙ

От 1991 година провеждам детското шоу “Кой е по-по-най?” Смятам че няма по-красива възраст от тази на децата между 2 и 6. В нея те са необременени, нямат страхове, комплекси и предразсъдъци. Възраст, в която могат да си позволят да бъдат истински творци, преоткривайки света през своите детски очи и логика. Имал съм три деца в тази възраст и съм сигурен, че няма по-приятна компания от децата до 7 години, защото не са влезли още в “реалния” живот.

Пред очите ми моите деца са губели част от своята непринуденост и артистичност, попаднали в детска градина и училище, което е жалко. Това е причината да съм мотивиран да организирам детска градина ПО-ПО-НАЙ, с една единствена цел – децата да усвоят определени навици, знания и умения, но без да загубят вродената си естественост, артистичност и талант. Защото каква полза ако получат знания, губейки автентичността си. Това, с което се отличават творците… и децата. Ще съм безкрайно щастлив, ако успея в това начинание – от детска градина ПО-ПО-НАЙ да излизат истински звезди. Такива каквито само децата могат да бъдат.

МЕТОДА “ПО-ПО-НАЙ

По-по-най детска градина е част от Wonder Group. Това е идея която отлежава повече от 10 години. Преди да пристъпим към тази крачка, се убедихме в действащия модел на предаването Кой е по-по-най?, в което по един своеобразен начин откриваме детски бисерчета и даваме възможност на други деца да се заразят от тяхната артистичност.

Придобихме и безценен опит като родители на три деца. Изучихме опита и на други вървели по този път и сме убедени, че развиването в децата на възможността да бъдат творци е най-важното, което ще им помогне да станат уважавани личности. Не бива да се мисли, че творчеството е нещо, което е нужно само и единствено на хората занимаващи се с изкуство и сценични дейности. То е необходимо и когато се занимаваме с точни науки, дори и бизнес.

Моделът, който се опитваме да приложим е насочен към усвояване на основни знания и умения, но не с “традиционния” дидактичен подход, а с помощта на творчеството, играта, въображението и предизвикване интерес у децата към това, което смятаме че ще е полезно за тях и тяхното бъдеще. Децата не трябва да осъзнават че УЧАТ, защото така ще намразят ученето. Те трябва да усвояват знания и умения без да разбират това, само и единствено играейки и забавлявайки се. Метода ПО-ПО-НАЙ ще бъде различен с това, че ЦЕЛТА НЯМА ДА БЪДЕ ЦЕЛ, А СРЕДСТВО. Тоест децата ще учат и усвояват, без да изпитват досадата на това занимание.

КАК ПРОТИЧА ЕДИН ДЕН В ДЕТСКА ГРАДИНА ПО-ПО-НАЙ

Дневният режим на Децата в Детската градина е съобразен с потребностите на възрастта 2–5 години, касаещи активните занимания, храненето и почивката.

08:30 – 09:30 Прием. Гимнастика. Игри по интереси. Закуска.
09:30 – 11:00 Занимания по програма.
11:00 – 11:45 Музика. (разучаване на песни в специалната музикална стая)
11.45 – 12.30 Игри на открито или в салона, според времето и сезона.
12:30 – 13:00 Обяд.
13:00 – 15:00 Следобеден сън.
15:00 – 15:15 Ставане от сън. Обличане.
15:15 – 15:30 Следобедна закуска.
15:30 – 16:00 Следобедни занимания, игри.
16:00 – 16:30 Театър (приказки разигравани с кукли), четене на приказки и дискусии.
16.30 – 17.00 Рисуване, моделиране, в специалната за това стая.
17.00 – 17.30 Игри на открито или вътре. Очакване на родителите


Вижте по-голяма карта

Tags:

©2024 Shkola BG Всички права запазени