Адрес гр. Бургас, ул. Сан Стефано №62
Телефони 056 90 04 00 / 056 90 04 18
Email vjankov(@)bfu.bg
МАПК4www.bfu.bg

БСУ има най-новата и най-модерната учебна сграда в системата на висшето образование в България. Тя е построена през 2004 г. и има обща разгърната площ от 22500 кв. м. Сградата на БСУ е носител на приза “Сграда на годината” за 2004 г., присъждан в конкурс под патронажа на МРРБ и браншовите организации в областа на архитектурата и строителството, а главният архитект на сградата бе обявен за “Архитект на годината”.

БСУ осигурява всички съвременни материални и технологични стандарти за работа и обучение в луксозни условия и висока култура на учебната среда.

Обемът и структурата на материалната база са такива, че съответстват не само на изискванията на учебния процес и научноизследователската дейност, но и създават условия за превръщането на БСУ във важен център на националния и международния академичен живот. Едновременно с това те създават всички материални предпоставки и удобства за висока култура на учебната среда.

Заедно с учебните зали, лабораториите, компютърните кабинети, университетът разполага и с модерен конферентен център с две аули с възможности за симултантен превод и заседателни зали, подходящи за провеждане на мероприятия от много високо равнище.

За нуждите на учебния процес е изграден радио-телевизионен център. Триетажният атриум с панорамни стъклени ансансьори е подходящ за официални церемонии, концерти и др. мероприятия до 2000 души. В сградата има книжарница, размножителна база, лекарски кабинет, банков офис. За битовото обслужване и организация на свободното време университетът разполага с търговски комплекс, ресторант, дискотека, три кафе клуба, фитнес със сауна и подземен и надземен паркинг.


Вижте по-голяма карта

Tags:

©2023 Shkola BG Всички права запазени